ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκβίαζαν με «ροζ» βίντεο τη φοιτήτρια που έκανε «βουτιά» θανάτου

Επανέρχεται στο προσκήνιο η τραγική αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας που έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα χρόνο, με την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. 

Η απάντηση στο γιατί το έκανε ίσως βρίσκεται στα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσε με διάφορα άτομα. Ο δικηγόρος της οικογένειας έχει στα χέρια του 500 σελίδες με το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων τα οποία και παρέδωσε στις αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η οικογένεια αρχικά η κοπέλα εκβιαζόταν από ένα άτομο που φέρεται ως φωτογράφος και ήθελε να την προωθεί ως μοντέλο. Όμως και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας αυτός δεν ήταν φωτογράφος, αλλά φοιτητής στα Χανιά και είχε πείσει την 22χρονη ότι μπορεί να την κάνει μοντέλο.

Έτσι την τραβούσε φωτογραφίες που κάποιες από αυτές ήταν γυμνές και κάποιες ημίγυμνες. Τις φωτογραφίες αυτές το άτομο αυτό, τις ανάρτησε χωρίς την άδειά της στο προσωπικό ιστολόγιο της 22χρονης με αποτέλεσμα να τις οικειοποιηθούν επιτήδειοι και στη συνέχεια να την εκβιάζουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει η οικογένεια η φοιτήτρια εκβιαζόταν πάνω από επτά άτομα τα οποία της έλεγαν «στείλε μας κι άλλο υλικό αλλιώς θα δημοσιεύσουμε κι άλλες φωτογραφίες σου».
Μια μαρτυρία φίλης της άτυχης Λίνας, αποκαλύπτει ότι η 22χρονη είχε πέσει θύμα εκβιασμού ατόμων που είχαν στα χέρια τους βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την νεαρή κοπέλα και με αυτό την εκβίαζαν να προχωρά και σε άλλες πράξεις με άτομα που της υπαγόρευαν.
Η φίλη της άτυχης Λίνας «έσπασε» τη σιωπή της ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία και τα όσα αποκάλυψε ήρθαν να συνδεθούν με τα όσα στοιχεία είχε συγκεντρώσει και η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας.