slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη στην Πάτρα γιος μέλους της «17 Νοέμβρη»

Η μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη (18/1) η ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα επεφύλασσε ένα… «λαβράκι» για τους αστυνομικούς καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι γιος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Συγκεκριμένα, ο λόγος για τον γιο του «Στέλιου» της 17Ν, με τον 57χρονο τρομοκράτη που είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη, να έχει πλέον αποφυλακιστεί από το 2010.

Ο «Στέλιος» στη δίκη της 17Ν είχε υποστηρίξει ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο «Στέλιος». Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Ολα αυτά την ώρα που η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πάτρα αφορούσε την εξάρθρωση συμμορίας η οποία συνδέεται με υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., σε ένα από τα σπίτια που έγιναν έρευνες εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, 180 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης καθώς και πυροκροτητές. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν εντοπιστεί τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ έχουν συλληφθεί 7 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.