ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για τη χυδαία διαπόμπευση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις και χωρίς κανέναν όρο οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία τους, οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι περιοριστικοί όροι στους τέσσερις εξ αυτών αφορούν χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως φέρονται να υποστήριξαν, αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι είχαν ζητήσει και λάβει για σήμερα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια τον διαπομπευσαν ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπαρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων.

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια» δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Π. Στάθης

capital.gr