Sports, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 2 από τους 8 οπαδούς στα Ιωάννινα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Οι δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, έχουν τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Επίσης, κρίθηκε υποχρεωτική η παρουσία και παραμονή τους στο ΑΤ όποτε η ομάδα τους παίζει στα Ιωάννινα.

Αύριο πρόκειται να απολογηθούν άλλοι τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και τα πλημμελήματα της οπαδικής βίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.
Από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται άλλοι τρεις νεαροί για την εμπλοκή τους στην επίθεση, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 30χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες ενώ ο 29χρονος τραυματίας, έτερο θύμα της επίθεσης, πήρε εξιτήριο.

Θυμίζουμε ότι χθες επικράτησε ένταση κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Έξω από το κτίριο των δικαστηρίων που βρισκόταν ο εισαγγελέας, συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα επιτέθηκαν στους συλληφθέντες πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να χτυπήσουν μερικούς από αυτούς με γροθιές. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».

Να σημειωθεί ότι και οι οχτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι τέσσερις από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, τρία αυτοκίνητα κλείνουν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγαίνουν έξω και επιτίθενται στα τέσσερα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν άγρια τράπηκαν σε φυγή.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα καταδικάζει την επίθεση εναντίον τεσσάρων οπαδών του και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον 30χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Υπογραμμίζει ότι η βία και ο χουλιγκανισμός δεν έχουν θέσει στον αθλητισμό.