ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που παρέσυραν και σκότωσαν πεζό με το περιπολικό

Ελεύθεροι αφέθηκαν προσωρινά οι 2 αστυνομικοί οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης παρέσυραν με το περιπολικό και σκότωσαν έναν πεζό στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τις περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες, δεν προκύπτει ότι οι αστυνομικοί στο Μοσχάτο παραβίασαν κόκκινο φανάρι.

Υπενθυμίζεται πως εικόνες από το σημείο δείχνουν τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό να έχει κατέβει, να βρίσκεται πάνω από τον 65χρονο και να προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ωστόσο ο άνθρωπος δεν τα κατάφερε, τραυματίστηκε σοβαρά και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Το χρονικό

Ήταν στις 2.40 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν 65χρονος παρασύρθηκε από περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τραυματίστηκε θανάσιμα, στο Μοσχάτο.

Όλα έγιναν στην συμβολή της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης με την παλιά παραλιακή στο ρεύμα προς Καλλιθέα. Ο 65χρονος χτυπήθηκε και έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αττικόν, αλλά δεν τα κατάφερε.

Υπήρξαν αναφορές πως το περιπολικό είχε ενεργοποιημένη σειρήνα, έτρεχε και πέρασε κόκκινο φανάρι. Ωστόσο το τι ισχύει και τι όχι μένει να τα δείξει η έρευνα που είναι σε εξέλιξη.