ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 67χρονος που συνελήφθη στην Κρήτη για κακοποίηση του σκύλου του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 67χρονος που συνελήφθη στον δήμο Μαλεβιζίου της Κρήτης για κακοποίηση του σκύλου του.

Στο βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη του 67χρονου φαινόταν ο σκύλος να έχει περασμένο στον λαιμό του με κολάριο για να συνετιστεί. Σε βάρος του 67χρονου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, του είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.600 ευρώ αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο πλευρά του 67χρονου βρίσκεται η οικογένειά του με την κόρη του να ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η κόρη του 67χρονου κατηγορεί τον άνδρα που τράβηξε το βίντεο ότι «σκόπιμα βιντεοσκοπούσε κάποιον άλλον χωρίς καν να τον ενημερώσει ότι τον βιντεοσκοπούσε. Όταν στέκεται και παρακολουθεί υποτίθεται τα ζώα που παίζουν και δεν το κάνει καλοπροαίρετα, να του πει «ξέρετε αυτό το κολάρο που έχετε, δεν κάνει να το χρησιμοποιείται μην σας φύγει ο σκύλος αλλά είναι μόνο για την εκπαίδευση του σκύλου» δεν το είπε ποτέ».

«Τον παρακολούθησε, τον έβαλε να το ξανακάνει για να τον τραβήξει βίντεο είδε το κολάρο που φορούσε ο σκύλος γιατί είχε γυρίσει ο πατέρας μου εκείνη την ώρα από το κυνήγι και δεν το είχε βγάλει ακόμα και του λέει «πώς λειτουργεί το κολάρο… και ξανά κάν’ το να το δω, δηλαδή ξανά κάν’ το να το δείξω»» συνέχισε η κόρη του 67χρονου.

Όπως υποστηρίζει η κόρη του 67χρονου, ο πατέρας της είχε το κολάρο στον σκύλο για εκπαίδευση, με σκοπό το κυνήγι.

«Αυτός ο κύριος ήρθε, έστησε μία ενέδρα σε έναν 70χρονο άνθρωπο με 90% αναπηρία που είναι 50 χρόνια κυνηγός, με άδειες οπλοφορίας, άδεια κυνηγιού. Φυσικά δεν γνωρίζει τον νόμο περί συντροφιάς ζώων γιατί 50 χρόνια που έχει τα σκυλιά του τα κυνηγετικά, είναι ο μόνος που μπορεί να τα ακουμπάει, εμείς δεν μπορούμε καν να τα χαϊδέψουμε γιατί πρέπει να ακούνε εντολές μόνο του κυνηγού και να είναι ζώα κυνηγετικά, δεν είναι συντροφιάς που έχουμε μέσα στο σπίτι μας και τα βγάζουμε βόλτα και έχουμε συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε» είπε η κόρη του 67χρονου.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του ζώου, το οποίο δεν είχε τσιπ, ούτε βιβλιάριο υγείας όπως προβλέπει ο νόμος τόσο για τα ζώα συντροφιάς όσο και για τα κυνηγόσκυλα, με τον συλληφθέντα να ισχυρίζεται στην απολογία του ότι το κολάρο το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στη γραμμή της «στημένης» υπόθεσης εμφανίστηκε και άλλος συγγενής του 67χρονου: «Ο άλλος το έκανε σκοπίμως, του την είχε στημένη 100%. Το είχε το σκυλάκι και λίγο έξω όχι πώς το βασάνιζε το σκυλάκι και ότι. Το τάιζε, πριν δέκα ημέρες, του είχε 200 ευρώ τα φάρμακα. Με το αμάξι μαζί του το έπαιρνε και πήγαινε για κυνήγι. Σαράντα χρόνια έχει σκύλο δεν είναι τώρα αυτός ο σκύλος έτσι και το βασάνιζε το σκυλάκι. Εδώ έχουμε ξεφύγει, αυτός τον είχε για το κυνήγι, δεν ήθελε να είναι χοντρός ο σκύλος»

Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το αφεντικό του, με τους συγγενείς του να ισχυρίζονται ότι το ζώο εξετάστηκε από κτηνίατρο και δεν προκύπτει ότι κακοποιείτο με την υπόθεση πλέον να μεταφέρεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.