ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο ένας από τους δύο νταήδες που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο

Ένας από τους δύο κρητικούς που κατηγορούνται για καταδίωξη της οικογένεια των Γερμανών στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα, δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Πρόκειται για τον 36χρονο συνεπιβάτη του 4Χ4, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα, ωστόσο παραπέμφθηκε στον ανακριτή λόγω συνάφειας. Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού, που έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου, διώκεται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η απολογία του διήρκησε μία ώρα, με τον 36χρονο να αρνείται τις κατηγορίες, ο οποίος στην ίδια γραμμή υπεράσπισης με τον 38χρονο υποστήριξε πως η επίθεση ξεκίνησε απο τους Γερμανούς επισκέπτες. Όπως φέρεται να είπε οι Γερμανοί τουρίστες τους επιτέθηκαν πρώτοι με γροθιές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Γερμανός μποξέρ τους χτύπησε, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση, στην οποία αναφέρονται οι κακώσεις στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια ο 36χρονος Κρητικός περιέγραψε όλα όσα βίωσε το πρωί στον επαρχιακό δρόμο, όπου συγκρούστηκαν για πρώτη φορά τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι Κρητικοί και οι Γερμανοί επισκέπτες αντίστοιχα.