slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία μετά από 8 ώρες στο αυτοκίνητο έδειξε η νεκροψία στο άτυχο βρέφος!

Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του στην Άρτα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ο 37χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται να πήρε το βρέφος από το σπίτι περίπου στις 7 το πρωί.

Το έβαλε στο καρεκλάκι του στο πίσω κάθισμα με σκοπό να το μεταφέρει στο βρεφονηπιακό σταθμό και τελικά το έβγαλαν από το αυτοκίνητο περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Οι ώρες που ακολούθησαν για το παιδί ήταν δραματικές, αφού η θερμοκρασία από τους 20 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν σε εξωτερικό χώρο, ανέβηκαν τουλάχιστον στο διπλάσιο εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου τις μεσημεριανές ώρες.

Λίγο μετά τις 14.30 η 27χρονη μητέρα επικοινώνησε με τον σύζυγό της, όμως, ήταν ήδη αργά. Το παιδί βρέθηκε αναίσθητο έχοντας αφρούς στο στόμα του. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

πηγή φωτογραφίας protothema.gr