ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιχειρηματίας καταγγέλλει γυναίκα υπάλληλο της κυπριακής Προεδρίας για παρενόχληση και απειλές!

Την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητάει ένας επιχειρηματίας από την Ελλάδα, ώστε να τερματιστεί μια υπόθεση παρενόχλησης και διατύπωσης απειλών εναντίον του ίδιου και της οικογένειας του, από γυναίκα υπάλληλο, της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Αιτία μια διαθήκη πρώην υπαλλήλου του, στο όνομα του οποίου είχε εγγράψει μετοχές μεγάλης αξίας. Οι μετοχές εκείνες, πριν τον θάνατο του υπαλλήλου και φίλου του επιχειρηματία, είχε μεταβιβαστεί στον πραγματικό δικαιούχο.

Ωστόσο, αυτό δεν το γνώριζε μία ανηψιά του αποβιώσαντος και σύμφωνα με την καταγγελία, συνέταξε πλαστή διαθήκη, με τον ισχυρισμό ότι ο θείος της ήταν μόνιμος κάτοικος Κύπρου, χωρίς κάτι τέτοιο να αποτελεί πραγματικότητα.

Η ανηψιά που διεκδικεί την κληρονομία και τις μετοχές που ανήκουν στον επιχειρηματία, φέρεται να έχει αλλάξει στην Ελλάδα, το όνομα, το επίθετο, αλλά και την ημερομηνία γέννησης της, κάτι που αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά.

Ο επιχειρηματίας, έχει στη κατοχή του δύο γνωματεύσεις πραγματογνωμόνων γραφολόγων, οι οποίοι έχουν αποφανθεί πως η διαθήκη του πρώην υπαλλήλου του, την οποία παρουσίασε η ανηψιά του είναι πλαστή. Η διαθήκη αυτή παρουσιάστηκε για εκτέλεση στη Κύπρο, αφού η ανηψιά υποστήριξε πως ο θείος της ζούσε στη Μεγαλόνησο.

Ο επιχειρηματίας έχει κάνει εναντίον της αγωγή στα Κυπριακά Δικαστήρια από το 2015 αλλά μέχρι σήμερα η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί. Αρχικώς, μια δικηγόρος από την Λεμεσό, είχε οριστεί από την ανηψιά ως διαχειρίστρια της περιουσίας του αποβιώσαντος, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι η διαθήκη ήταν πλαστή, αποσύρθηκε. Στη συνέχεια, ορίστηκε διαχειρίστρια μία υπάλληλος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συμπεριφορά της υπαλλήλου της Κυπριακής Προεδρίας, έχει δημιουργήσει περιπλοκές με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας από την Ελλάδα, να στείλει επιστολή στον Κύπριο Πρόεδρο.

Στην επιστολή που εστάλη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, αναφέρεται πως η υπάλληλος της Προεδρίας, στα τέλη του 2022 διορίστηκε ως διαχειρίστρια της περιουσίας ενός ανθρώπου που είχε αποβιώσει το 2014 στην Ελλάδα. Το πως βρέθηκε σε ρόλο διαχειρίστριας είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία με καταγγελίες για πλαστογραφίες πλαστοπροσωπίες κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια υπάλληλος απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς πριν από αρκετά χρόνια είχε προκληθεί σκάνδαλο με τις απανωτές προαγωγές της μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ενώ υπηρετούσε και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο.