slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπίδα από τα εναέρια μέσα μετά από μια νύχτα αγωνίας με τις φλόγες σε Κορινθία και δυτική Αττική! Εικόνες και μαρτυρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν πυροσβέστες και κάτοικοι στις περιοχές γύρω από το Σχίνο Κορινθίας, καθώς φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, εξακολουθεί να μαίνεται, έχοντας επεκταθεί και σε περιοχές των Μεγάρων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναζωπυρώθηκε μέτωπο κοντά στο Αλεποχώρι, ωστόσο στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δημιούργησαν κλοιό, ώστε να μην φτάσουν στα σπίτια οι φλόγες.

Στη διάρκεια της νύχτας η προσοχή των επίγειων δυνάμενων, εστίασε στα μέτωπα σε Πευκενέα, Χάνι Δερβένι, Αιγειρούσες και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρινού και Αγίου Ιερόθεου.

Οι ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή  και έχουν δώσει στη φωτιά νοτιοανατολική κατεύθυνση προς τα Μέγαρα δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ωστόσο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα η ισχύς των ανέμων μειώθηκε και οι συνθήκες άρχισαν να ευνοούν το έργο κατάσβεσης των 265 πυροσβεστών που παραμένουν στο σημείο.

Εθελοντής πυροσβέστης από το μέτωπο της πυρκαγιάς περιγράφει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» την κατάσταση με την φωτιά.

Ο εκπρόσωπος τύπου πυροσβεστικής, Βασίλειος Βαθρακογιάννης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» για την κατάσταση της πυρκαγιάς, τα αίτια και την κατάσβεση.