ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο έγκλειστος που έδωσε εντολή να εκτελεστεί ο 39χρονος

Εμπλεκόμενος και στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είναι ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής που θεωρείται ως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης ενός 39χρονου στην Αγία Βαρβάρα το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου 2022.

Ο κακοποιός Κ.Λ., που είναι έγκλειστος στις φυλακές της Κρήτης για διάφορα αδικήματα, φέρεται να ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Το έγκλημα διέπραξε ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Χαϊδάρι όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στο αυτοκίνητο που επέβαινε εντοπίστηκαν καλάσνικοφ και σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πίσω από την εντολή δολοφονίας βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών για εμπόριο ναρκωτικών. Το θύμα φέρεται να πουλούσε ναρκωτικά στην ίδια περιοχή που πουλούσε και η ομάδα του Κ.Λ. και γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε να τον βγάλουν από τη μέση.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σχετικά με την δολοφονία του 39χρονου, ότι τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα. Ο 37χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα που βρισκόταν το θύμα και τον πυροβόλησε. Το θύμα προσπάθησε να διαφύγει με τον 39χρονο να τον καταδιώκει, συνεχίζοντας να πυροβολεί εναντίον του.

Αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, ο 37χρονος προσέγγισε πεζός τον 36χρονο αλλοδαπό που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο καφετέριας και πυροβόλησε εναντίον του. Ο 36χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια με μοτοσυκλέτα, με τον 37χρονο δράστη να τον πυροβολεί, τραυματίζοντας τον.

Τα κρυμμένα καλάσνικοφ
Ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (14 Σεπτεμβρίου 2022) στο Χαϊδάρι, από κοινού με άλλον 23χρονο αλλοδαπό, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε αρχικά μαχαίρι μήκους 18,5 εκατοστών. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν κρυμμένα κάτω από τις ταπετσαρίες του πορτ-παγκάζ δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και σε κρύπτη στο ταμπλό δύο γεμιστήρες και σακούλα με 94 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διέμενε ο 37χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, κλοπές, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλα αδικήματα. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.