3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα μωρό το τρίτο θύμα της φονικής κακοκαιρίας στην Εύβοια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τρεις ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στο χωριό Πολιτικά στην Εύβοια, καθώς μετά τους δύο ηλικιωμένους έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του και ένα μωράκι που βρισκόταν με τους γονείς του στην εξοχική τους κατοικία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και τα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

πηγή φωτογραφίας και βίντεο tvstar.gr