ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 13χρονος ανάμεσα σε συλληφθέντες για κλοπές!

Ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε σε αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, σε περιοχή της Πιερίας, αποκάλυψε μια κλοπή και άλλες παρανομίες, που είχαν διαπράξει τέσσερις Ρομά, ηλικίας 21, 23, 17 και 13 χρόνων.

Οι δράστες το είχαν αρπάξει  από έναν θαμώνα κέντρου διασκέδασης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Κατά τον έλεγχο, ο 21χρονος οδηγός δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και αποδείχθηκε ότι οδηγούσε το όχημα χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία και παράβαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών, ενώ και ο 13χρονος δεν έχει βγάλει ταυτότητα.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης κατηγορούμενοι για κλοπή από κοινού και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ εξετάζεται από την Ασφάλεια το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.