ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας ανήλικος σε συμμορία που λεηλάτησε εργοτάξια και αντλιοστάσια

Δύο νεαροί, ο ένας εκ των οποίων ανήλικος, λεηλατούσαν εργοτάξια και αντλιοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, αρπάζοντας καλώδια, μέταλλα και καύσιμα.

Ο ένας από τους δύο, 20 χρόνων, συνελήφθη όταν παράτησε το αυτοκίνητο όπου είχε φορτώσει τη λεία τους στη θέα αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε..

Ο νεαρός δράστης προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους ένστολους που βρήκαν στο όχημα ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μήκους 120 μέτρων, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από ένα εργοτάξιο.

Το όχημα, το οποίο δεν έφερε πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών, ενώ το κλεμμένο καλώδιο αποδόθηκε στον υπεύθυνο του εργοταξίου.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου εξακριβώθηκε ότι μαζί με έναν 17χρονο είχαν διαπράξει από τις 13 ως τις 27 Μαρτίου άλλες τρεις κλοπές σε ένα εργοτάξιο, ένα αντλιοστάσιο και μια επιχείρηση, απ’ όπου είχαν κλέψει μεταξύ άλλων χάλκινα καλώδια, δυο μεταλλικά σιλό, 150 λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Ο 20χρονος, που οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ο 17χρονος που δεν βγάλει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και οι γονείς του, μια 52χρονη και ένας 56χρονος, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.