ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας τραυματίας μετά από ληστεία σε φωτοβολταϊκή μονάδα στη Ξάνθη

Δύο κακοποιοί εισέβαλαν σε μια μονάδα φωτοβολταϊκών στην Ξάνθη και, αφού έκλεψαν αρχικά ένα όχημα από την πόλη της Ξάνθης, πήγαν σε έναν οικισμό στο Δήμο Αβδήρων όπου βρίσκεται η αποθήκη της μονάδας και γκρέμισαν με αυτό μέρος της περίφραξης

Στη συνέχεια, παραβίασαν την αποθήκη και άρπαξαν από το εσωτερικό ηλεκτρολογικά καλώδια. Την στιγμή που τα φόρτωναν στο κλεμμένο όχημα, ο φύλακας της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προσπάθησε να τους εμποδίσει, όμως οι κακοποιοί του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν και τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Αμέσως μετά, άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και προσπάθησαν να διαφύγουν με το κλεμμένο όχημα.

Όμως, χτύπησαν σε ένα κράσπεδο της επαρχιακής οδού και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Οι κακοποιοί το εγκατέλειψαν μαζί με τα κλοπιμαία και έκλεψαν άλλο ένα όχημα από το προαύλιο επιχείρησης, με το οποίο εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το πρώτο όχημα βρέθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Αβδήρων που διενεργούν προανάκριση με τα κλεμμένα καλώδια και το κινητό στο εσωτερικό του και εξετάστηκε για τυχόν αποτυπώματα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.