ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποιήθηκε το ρήγμα του Ληξουρίου – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Με τον σεισμό της Λευκάδας ενεργοποιήθηκε το ρήγμα του Ληξουρίου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται προσοχή, προειδοποίησε ο καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμολόγος συνιστά στους κατοίκους αποφεύγουν κτίρια που φαίνονται επικίνδυνα, ενώ προειδοποιεί με ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Ήδη σημειώθηκε ο πρώτος μετασεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ανάρτηση του καθηγηγή Σεισμολογίας:

Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξουρι. Ειναι ενα πολυ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδη οι περιοχές εκει εχουν απότομα πρανή μπορει να εχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που ειναι πολύ παλιά η εχουν εμφανή σημάδια αςτοχίας. Να κατεβάσουμε ολα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδια ασυνόδευτα η να παιζουν κοντα σε πέτρινες μάντρες (λιθιές οπως λεμε στο Ιονιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία.

Όπως έγραψε, ο σεισμός στη Λευκάδα έγινε στο ΒΒΑ άκρο του γνωστού ρήγματος που έδωσε τους σεισμους στο Ληξούρι, προειδοποιώντας για μετασεισμούς της τάξης των 5,5 Ρίχτερ.