ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχο παράνομο ζευγάρι στη Λάρισα που «άδειασε» τον λογαριασμό του απατημένου συζύγου!

Ένοχο κρίθηκε, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα, το ζευγάρι των εραστών που στράγγιξε τον τραπεζικό λογαριασμό κτηνοτρόφου και απατημένου συζύγου. Όπως και πρωτόδικα, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5 μηνών (με τριετή αναστολή) στη 46χρονη πρώην σύζυγο και στον 57χρονο εραστή της, που πλέον ζουν μαζί.

Το Δικαστήριο δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων στις απολογίες τους ότι δεν έκλεψαν τα χρήματα του 58χρονου απατημένου συζύγου από τον κοινό λογαριασμού του άλλοτε ζευγαριού και πως ήταν χρήματα που ανήκαν στην 46χρονη. Επιπλέον δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί πως ο εραστής της, της είχε δανείσει χρήματα και εκείνη του τα επέστρεφε.

Οι δύο εραστές αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο περί δανείων, αλλά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής, τους έκρινε ένοχους για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο, για συνέργεια υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως και για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του απατημένου συζύγου – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – έχει υπολογίσει ότι η παράνομη σχέση, στοίχισε στον κτηνοτρόφο περισσότερα από 75.000 ευρώ για το διάστημα από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με την περίοδο που αφορά στο κατηγορητήριο.

Περίοδο κατά την οποία ο 58χρονος κτηνοτρόφος, έχοντας εμπιστοσύνη στη σύζυγό του, της εμπιστεύτηκε τη διαχείριση του κοινού, οικογενειακού τραπεζικού λογαριασμού όπου συγκεντρώνονταν τα έσοδα από τη μονάδα, δίνοντάς της εντολές να εξοφλεί λογαριασμους κλπ, καθώς ως σκληρά εργαζόμενος ο ίδιος, δεν είχε τον χρόνο για αυτοπρόσωπες συναλλαγές με τράπεζες.

Οι πράξεις της 46χρονης με τον 57χρονο εραστή της αποκαλύφθηκαν όταν ο 58χρονος απατημένος σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Ο απατημένος σύζυγος υπέστη σοκ όταν στις 26 Ιουνίου 2019 επιστρέφοντας στο σπίτι από την κτηνοτροφική μονάδα συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος μετακόμισε παίρνοντας μαζί της όλη την οικοσκευή, ενώ εκταμίευσε το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας 10.500 ευρώ, αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ.