ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ο Άρης Φλώρος

Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου ήταν σύμφωνα με τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου  του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014, εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο και τους δυο κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής, στους οποίους επέβαλε ποινές κάθειρξης.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας  και κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας Άρης Φλώρος,  καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών με αναστολή στην έφεση, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους δύο κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια στο αδίκημα, επέβαλε ποινές κάθειρξης 23 και 22 ετών αντίστοιχα, χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Τι είπε στην απολογία του ο Άρης Φλώρος

Ο Άρης Φλώρος, ο οποίος είναι  ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, στην απολογία του, είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου.

Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοί του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντάς τον για να αποσπάσουν χρήματα.