ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος για συνέργεια στο βιασμό του ΑμεΑ γιου του!

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του 20χρονου –σήμερα- Γιάννη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στην Κρήτη, ενώ αντίθετα αθώοι κρίθηκαν δύο ιερείς και ένας 42χρονος ΑμεΑ λόγω αμφιβολιών. Ο πατέρας του Γιάννη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του – συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και κακομεταχείριση γιου του.

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα.

Η υπόθεση αφορούσε τον βιασμό του 20χρονου σήμερα Γιάννη, ο οποίος έχει νοητική υστέρηση – κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλούσε ο ίδιος – και είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησηςαπό την ηλικία των 14 έως των 19 ετών

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο πατέρας του νεαρού Γιάννη (για πλημμέλημα), καθώς και ο 68χρονος φίλος του τελευταίου. Εντούτοις, πρότεινε την αθώωση των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου χθες, Πέμπτη (22/12), έλαβε χώρα – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική πρόταση: Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου – σήμερα – Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον Γιάννη, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες «Κωσταλέξι». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης-κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017.

Πηγή: neakriti.gr