ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών ο καθηγητής Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων στο ιδιωτικό ιατρείο του, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των δύο καταγγελλουσών. Το Εφετείο δέχτηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Σε πρώτο βαθμό, ο γιατρός καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο.