ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση και χημικά στην πορεία των φοιτητών

Ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκε στο πλαίσιο πορείας φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πριν από λίγη ώρα υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις. Από την πλευρά της αστυνομίας έγινε χρήση χημικών στην οδό Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Σχεδόν 40.000 μαθητές έμειναν εκτός σχολών, ενώ ταυτόχρονα λόγω της ΕΒΕ, δεν μπορούσαν να συμπληρωθούν οι δοθείσες από το Υπουργείο θέσεις για την κάθε σχολή, με αποτέλεσμα οι κενές θέσεις να υπολογίζονται περίπου στις 20.000! Περιπτώσεις μαθητών που κυριολεκτικά αρίστευσαν δεν πέρασαν σε καμία σχολή (πχ υποψήφιος με 21.000 μόρια εκτός αρχιτεκτονικής σχολής)»
«Θα βάλουμε φρένο στα πλάνα της κυβέρνησης! Ληστέψανε τα όνειρα των μαθητών σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, λόγω της επέλασης της πανδημίας.»
Παράλληλα αποφάσεις σχολείων αναφέρουν:
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μεγάλο αποκλεισμό υποψηφίων καθώς 40.000 μαθητές έμειναν εκτός πανεπιστημίων. Πολλές σχολές θα ανοίξουν με πολύ λίγους έως και μηδέν εισακτέους (πχ. Αρχιτεκτονική Ξάνθης ΔΠΘ, Πολιτικό Μηχανικό ΔΙΠΑΕ)»
«Σαν να μην έφταναν αυτά ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη προβλέπει από του χρόνου, πέρα από την ΕΒΕ, την δήλωση δύο μηχανογραφικών και τους ξεχωριστούς συντελεστές στα μαθήματα που θα επιλέγει το κάθε τμήμα και που θα αυξήσουν τον αριθμό μαθητών που θα μείνουν εκτός σχολών»
«ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ!»