ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα – Πορεία κατά της επίσκεψης Πομπέο

Πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο
Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Μάικ Πομπέο. «Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ» και «έξω ο Πομπέο και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», αναγράφουν ορισμένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.

Αυτή την ώρα η οδός Εγνατία είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.