ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τους πλειστηριασμούς

Τα αίματα «άναψαν» στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς να ματαιώνονται και την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση να αποχωρεί από την αίθουσα.

Ειδικότερα, μέλη συλλογικοτήτων εισέβαλε στο χώρο του Ειρηνοδικείου για να εμποδίσει τον πλειστηριασμό ενός βιοτεχνικού χώρου καθώς και δύο κατοικιών. Έπειτα από έντονο διάλογο της προέδρου με τον συντονισμό συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης δεν διενεργήθηκαν οι πλειστηριασμοί.

Ακόμη, τo μεσημέρι παρουσιάστηκε το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Ηλίας Σμήλιος, στην πταισματοδίκη για να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα σε σχέση με τη δίωξη για τη συμμετοχή  στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του, στο προσωπικό του προφιλ στο facebook, ''Eυνόητο ότι δεν απολογούμαι, δεν αποδέχομαι καμιά ενοχή για όλα αυτά που μου καταμαρτυρούν, την πολιτική μου θέση θα καταθέσω, τις θέσεις του κινήματος για όλους και όλα αυτά που το μαύρο ορίσανε για χρώμα της ζωής μας.''

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην Αθήνα με δεκάδες πολίτες και μέλη οργανώσεων να εμποδίζουν την είσοδο των συμβολαιογράφων στις αίθουσες που θα γίνονταν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Σημειώνεται ότι για σήμερα μόνο είχαν προγραμματιστεί 15 πλειστηριασμοί στο δικαστικό κτίριο της Οδού Λουκάρεως, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδοπουλος ανέφερε: «Σήμερα έχουμε τα δύο χρόνια της επετείου του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο χρόνια μνημονίων και πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Κάθε Τετάρτη βρισκόμαστε στα Ειρηνοδικεία και ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδιά τους. Αυτό που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ανοίξουν ένα παράθυρο προκειμένου να παρακάμπτουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Θα οδηγήσουν όμως σε ακραίες καταστάσεις τον ελληνικό λαό και σε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες»