ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Μέλη του ΠΑΜΕ σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να αποτρέψουν – Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και μελών του ΠΑΜΕ σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί, με αφορμή πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας στον Μαραθώνα.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό Μαυροκορδάτου προκειμένου να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό, καθώς ο πατέρας της οικογένειας έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια πυρκαγιάς και τα υπόλοιπα μέλη παλεύουν να επιβιώσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Όπως ανέφερε το ΠΑΜΕ στην πρόσκληση για την συγκέντρωση, πρόκειται για «απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη»,
«Δεν έχουμε τίποτα άλλο, ζητάμε να ανασταλλεί ο πλειστηριασμός», λέει η γυναίκα που έχασε τον άντρα της όταν άρπαξε φωτιά το σπίτι αυτό. «Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, η κόρη μου, ο γαμπρός μου, η εγγονή μου, εγώ και ο γιος μου, μένουμε στο ίδιο αυτό σπίτι, που το φτιάξαμε μετά τη φωτιά και μένουμε όλοι εκεί, ζητάμε μία παράταση», συμπληρώνει.

«Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι. Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε» ανέφερε ακόμα η οικογένεια.