ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή για εκκλησιαστικές ανακρίσεις από τον Ιερώνυμο για το περιστατικό με τον Χρηστίδη

Την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προκάλεσε η στοχοποίηση του Παύλου Χρηστίδη από τον αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, επειδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο αρχιμανδρίτης, μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφίες της συζύγου του κ. Χρηστίδη και του παιδιού του, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να απαιτεί άμεση διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων.

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου.

Ακόμα αναφερόταν ότι «η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».