ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη είναι η αντίδραση της Τουρκίας για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι αντιδράσεις από την Τουρκία είναι έντονες στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο απειλεί με πάγωμα των επίσημων ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονα χώρας σημειώνει ότι σε «σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας βάσει της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ, δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή η σύσταση, η οποία είναι μονομερής και απέχει πολύ από την αντικειμενικότητα».

Μάλιστα, αναφέρει πως «απορρίπτει» την έκθεση και αρνείται τις κατηγορίες για καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.«Απορρίπτει αυτή την έκθεση που συμπεριλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δομή διακυβέρνησής μας και τα πολιτικά κόμματα», σημειώνει το ΥΠΕΞ της γείτονα χώρας.

Παράλληλα, προσθέτει πως «βλέπει ως απειλή την αποτελεσματική, προσανατολισμένη προς τη λύση, ανθρωπιστική και επιχειρηματική εξωτερική πολιτική της χώρας μας».

«Επίσης αντικατοπτρίζει την εντελώς άδικη, μεροληπτική ελληνική και ελληνοκυπριακή θέση. Αυτή η προκατειλημμένη γραφή, βασίζεται σε μονόπλευρες ασυνάρτητες αρμενικές αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915», συμπληρώνει στη συνέχεια η ανακοίνωση.