3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έντονο παρασκήνιο και σχέδια αντεπίθεσης στο Υπουργείο Άμυνας

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όσα έγιναν την Τετάρτη. Όταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρεθηκε να τρέχει να «μαζέψει» όπως – όπως τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Πληροφορίες του USAY.gr λένε πως την Τετάρτη η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι στην Μεσογείων.

Η επικοινωνιακή κρίση που είχε ξεσπάσει και έφερε σε άβολη θέση το Υπουργείο είναι ίσως η σημαντικότερη μετά το αλαλούμ που είχε προκύψει με την διαρροή από το Υπουργείο Άμυνας για σταμάτημα των συζητήσεων με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την επιβεβαίωση από την άλλη πως οι συζητήσεις συνεχίζονται κανονικά από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτή την φορά για να βγει από την δύσκολη θέση και να μαζέψει όπως – όπως τα δημοσιεύματα που βασίζονταν σε όσα ειπώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έσπευσε να βγάλει μία ανακοίνωση με λεπτομερή περιγραφή των κρουσμάτων για να πέσουν οι τόνοι και να πείσει πως δεν κινδυνεύει ο στρατός από τον κορωνοϊό.

Όμως το γεγονός πως για μία φορά ακόμα το Υπουργείο βρέθηκε «αμυνόμενο» δεν πέρασε απαρατήρητο.

Κυρίως εντός της Μεσογείων όπου πολλές συζητήσεις γίνονται και πολλά σενάρια κυκλοφορούν για το τι φταίει.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πάντως, όπως λένε αξιόπιστες πληροφορίες, αποφάσισε να ενισχύσει το επιτελείο των συνεργατών του με άτομα τα οποία έχουν ξαναβρεθεί στο Υπουργείο Άμυνας και με την πείρα τους και τις ικανότητες τους καλούνται να προβλέπουν ανάλογες κακοτοπιές προκειμένου να αποτραπούν δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον κυρίως αυτή την περίοδο που πολλοί βλέπουν πως είναι πιθανό να έχουμε σύντομα από ανασχηματισμό μέχρι και κάλπες.