ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκε το στίγμα δύο ύποπτων τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με δύο άτομα, το στίγμα των οποίων έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, φέρονται να έχουν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. οι γαλλικές Αρχές.

 

 

Πρόκειται για δύο υπόπτους, για τους οποίους οι Γάλλοι εμφανίζονται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς ερευνούν ενδεχόμενο ρόλο τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο του Παρισιού.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ονόματα που δόθηκαν στις ελληνικές Αρχές αφορούν άτομα που εισήλθαν στη χώρα μας με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και κατ’ επέκταση έχει γίνει ταυτοποίηση και δακτυλόσκοπηση στο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων άσυλο Eurodac.

Όμως, σύμφωνα με το Έθνος, το γαλλικό αίτημα αφορά τις κινήσεις των δύο υπόπτων, δεδομένου ότι όλα τα κράτη – μέλη έχουν πρόσβαση στο σύστημα Eurodac και κατ’ επέκταση και οι γαλλικές Αρχές. Δεν αποκλείεται να έχει ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές η διερεύνηση των σημείων εισόδου των δύο ατόμων, καθώς και συγκεκριμένες ημερομηνίες μετακινήσεών τους, που ενδεχομένως έχουν καταγραφεί (ακτοπλοϊκά εισιτήρια κ.α.). Στο μικροσκόπιο τίθενται και οι επαφές τους στην Αθήνα.

Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τις έρευνες στην Ελλάδα παρακολουθεί στενά κλιμάκιο των γαλλικών Αρχών που βρίσκεται στη χώρα μας και συνδράμει στην ανταλλαγή πληροφοριών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σφίγγει ο κλοιός της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής γύρω από μεμονωμένες περιπτώσεις ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων, που βρίσκονται υπό παρακολούθηση και κάθε τους κίνηση καταγράφεται.

Πηγή: Έθνος