ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή επίδειξη διαχείρισης ομηρίας από την ΕΚΑΜ (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσίασε η άσκηση διαχείρισης σοβαρού περιστατικού ομηρίας από τους άντρες της ΕΚΑΜ, στη 89η ΔΕΘ, μπροστά στη νότια πύλη της Έκθεσης στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σενάριο ένας άγνωστος αρπάζει μια γυναίκα και την βάζει σε αυτοκίνητο κρατώντας την όμηρο. Ωστόσο πριν προλάβει να πατήσει γκάζι και να διαφύγει εμφανίζονται τα επίλεκτα στελέχη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), που πραγματοποιούν καταρρίχηση από ύψος αρκετών μέτρων.

Ο κακοποιός αρνείται να συνεργαστεί με τους άντρες της ΕΚΑΜ και απειλεί να αυτοκτονήσει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής σώζουν την όμηρο και τον συλλαμβάνουν, ενώ την ίδια στιγμή ένας ελεύθερος σκοπευτής, με το δάχτυλο στη σκανδάλη, είναι έτοιμος να επέμβει.

ΔΕΘ: Εντυπωσιακή άσκηση διαχείρισης σοβαρού περιστατικού ομηρίας από την ΕΚΑΜ (φωτο & video)