ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ στην Μεσόγειο

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της άσκησης ΕΥΝΟΜΙΑ. Η τετραμερής δραστηριότητα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας έγινε σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά πλοία και έστειλε το μήνυμα πως η Κύπρος δεν είναι μόνη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Από τις 26 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων ενώ στην τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, καλεσμένοι ήταν οι ΑΚΑΜ Γαλλίας και Ιταλίας μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου τονίζει πως η επιτυχής διεξαγωγή της δραστηριότητας καταδεικνύει και τη θέληση των 4 κρατών για την δημιουργία μιας ενισχυμένη, συλλογικής, ναυτικής παρουσίας, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα ότι η Τετραμερής Συνεργασία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.