ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακοί αεροπορικοί ελιγμοί των F16 – Η συγκίνηση του Παυλόπουλου στην παρέλαση

Με τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και την μεγαλειώδη στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και σύσσωμη η πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία.

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί των ελληνικών F16 προκάλεσαν ρίγη σε ολόκληρο το έθνος. Ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος Λουκάς, με περισσότερες από 1500 ωρες πτήσης, έστειλε μήνυμα ενότητας από τους ελληνικούς αιθέρες. «Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα» είπε κατά την διάρκεια των επιδείξεων ο σμηναγός. 

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση το Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας:

Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου.

Τα μέτρα φέτος δεν ήταν αυξημένα όπως τις άλλες χρονιές,καθώς τοποθετήθηκαν κάγκελα κατά μήκος του δρόμου πέρασε η παρέλαση, ενώ υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέτρα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιήθηκε μόλις το 1/4 της αστυνομικής δύναμης της πόλης.