ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως και 5 ώρες η αναμονή για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – «Μην περιμένετε στις ουρές» λέει ο υφυπουργός

Ουρές που ξεπερνούν τα 150 μέτρα έχουν δημιουργηθεί και σήμερα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, αλλά και στο Σύνταγμα, όπου οι πολίτες περιμένουν πολλές ώρες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την προσωποποιημένη κάρτα.

Να μην περιμένουν τους καλεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, καθώς όπως λέει έχει δοθεί παράταση και η κάρτα τους θα ισχύ έως τις 15 Νοεμβρίου.

Πάντως, από τις 03:00-04:00 τα ξημερώματα, πολίτες με τα απαραίτητα χαρτιά στα χέρια βρέθηκαν στο σταθμό για να βγάλουν τη νέα κάρτα, στο πλαίσιο των αλλαγών που φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Φυσικά δεν λείπουν και οι εντάσεις.

Έκκληση τους πολίτες να την ταλαιπωρούνται στις ουρές έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν, να αφήνουν το φάκελο με τα στοιχεία τους και να περιμένουν την… κάρτα να πάει στο σπίτι τους με κούριερ.

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν κάρτα απεριορίστων, η οποία κανονικά λήγει σήμερα  ο κ. Μαυραγάνης πρότεινε μια άλλη λύση: να βγάλουν προσωρινά μια μη προσωποποιημένη κάρτα, η οποία φορτίζεται και ηλεκτρονικά ακόμα και μέσα από το oasa.gr.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κάρτα απεριορίστων που λήγει σήμερα, θα εξακολουθεί να έχει ισχύ έως τις 5 Νοεμβρίου ή έως τις 15, αν ο κάτοχός της έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα φακέλου. Δεν απέκλεισε, επίσης, αν χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση.

Για την κατάθεση του φακέλου για την προσωποποιημένη κάρτα, υπάρχει περιθώριο κατάθεσης των εγγράφων έως τις 15 Νοεμβρίου, τουλάχιστον.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή να εκδοθούν σιγά σιγά και μονά εισιτήρια. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί μια εβδομάδα με 10 μέρες. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες ο ΟΑΣΑ θα πάρει απόφαση και για την ανταλλαγή εισιτήριων.

Τα παλιά εισιτήρια, θα ακυρώνονται και μετά την 1η Νοεμβρίου, είπε ο Νίκος Μαυραγάνης.