ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπαιρνε κρυφά το αυτοκίνητο της μαμάς για να κλέβει με άλλους έξι!

Εξιχνιάστηκαν οι δράστες τεσσάρων κλοπών και τριών αποπειρών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε μετά την τελευταία διάρρηξη που έκαναν.

Οι επτά Έλληνες, που φορούσαν γάντια και κουκούλες και είχαν εφοδιαστεί με διαρρηκτικά εργαλεία, έκλεψαν αρχικά από έναν υπαίθριο χώρο ένα αγροτικό φορτηγάκι και, αφού γκρέμισαν με αυτό την περίφραξη και την συρόμενη πόρτα μιας αποθήκης τροφίμων που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, άρπαξαν από το εσωτερικό της 309 δοχεία με ελαιόλαδο. Όμως, ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλαβαν μετά από αναζητήσεις έναν από τους δράστες στα όρια του αυτοφώρου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τις 9 Ιανουαρίου ως την περασμένη Δευτέρα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της μητέρας ενός εκ των δραστών, είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές και απόπειρες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Συγκεκριμένα, παραβίασαν το παράθυρο μιας εταιρείας και άρπαξαν από το εσωτερικό μετρητά ύψους 21.510 ευρώ και φιάλες αλκοολούχων ποτών, διέρρηξαν την πόρτα του κυλικείου μιας δημόσιας υπηρεσίας και έκλεψαν 100 ευρώ και διάφορα προϊόντα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τις κεντρικές εισόδους ενός εθελοντικού οργανισμού, ενός τεχνικού γραφείου και ενός εμπορικού καταστήματος, χωρίς να τα καταφέρουν.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια του συλληφθέντος και των συνεργών του κατασχέθηκαν τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών οι οποίες αποδόθηκαν στον δικαιούχο, καθώς και ένα ηλεκτρικό πατίνι η προέλευση του οποίου ερευνάται. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή της σπείρας και σε άλλες διαρρήξεις.