ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση εργαζομένων στα Γιάννενα (φωτό)

Επεισόδια και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ στα Γιαννενα, σε συγκέντρωση εργαζομένων απεργών στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση».

 

 

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ «η κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης με χρήση βίας, ΜΑΤ και Χημικών εναντίον των εργαζομένων Απεργών στο εργοστάσιο ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στα Γιάννενα, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών».

Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του τονίζει, ότι «οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την απεργία τους δέχτηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Νοέμβρη, νέα επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ (είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επιχειρήσεις την Δευτέρα και την Τρίτη με προσαγωγές εργαζομένων). Τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων εναντίον των Απεργών λειτούργησαν για μια ακόμη φορά ως μπράβος της εργοδοσίας που θέλει να στείλει τους εργαζόμενους στην Ανεργία και όσους κρατήσει να είναι με πετσοκομμένους μισθούς».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

Για την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης φέρει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έδωσε εντολή να επιτεθούν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως μπράβος αυτών που απολύουν και πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζομένων.

Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ότι τα ΜΑΤ προχώρησαν σε 8 προσαγωγές εργαζομένων – εκ των οποίων ο ένας μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας – λίγες ώρες πριν την Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη.

Απαιτούμε:

  • Άμεση Απελευθέρωση όλων των εργαζομένων
  • Να φύγουν τα ΜΑΤ
  • Να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα των απεργών

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές Κυβέρνησης-Εργοδοσίας. Να εκφράσουν μαζικά την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Γενική Ανακύκλωση».

 

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ