ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα! Σε εξέλιξη η φοιτητική πορεία στα Προπύλαια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγα λεπτά στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, ανάμεσα σε φοιτητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και σε αστυνομικές δυνάμεις.Οι φοιτητές επιτέθηκαν με τις σημαίες που κρατούσαν στα χέρια τους κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.


Η ακαδημαϊκή κοινότητα με ανακοινώσεις, καταδικάζει απερίφραστα το άρθρο 50 του νομοσχεδίου προς ψήφιση για την ίδρυση «Εθνικής Αρχής Ανώτατης εκπαίδευσης» που κατατέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020 σύμφωνα με το οποίο «για τη διακρίβωση των προσόντων του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»:
α) Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3328/2005 (Α΄80) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει του Π.Δ. 38/2010 (Α΄78) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού .
β) Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο .