ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια με Ρομά στον Ασπρόπυργο: Έκλεισαν δρόμο, καίνε λάστιχα -Ρίψεις νερού από τον «Αίαντα»

Διαμαρτυρία στον Ασπρόπυργο πραγματοποιούν Ρομά της περιοχής, έχοντας κλείσει τον δρόμο στη συμβολή της Λεωφόρου ΝΑΤΟ με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο σημείο έχει σπεύσει η Αστυνομία, μαζί με το όχημα «Αίαντας», το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν πραγματοποιούνται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω πυρκαγιάς σε ελαστικά, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων στον Ασπρόπυργο είναι η Λεωφόρος ΝΑΤΟ από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και από το ύψος της εταιρείας «Tριγώνη», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ζοφριά, καθώς και η έξοδος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκίνησε στο Γύθειο η δίκη 64χρονου για τον θάνατο ενός 18χρονου Ρομά, πριν από περίπου έναν χρόνο στην Πιπερίτσα, όταν ο τελευταίος μπήκε στο σπίτι του πρώτου, ο οποίος πυροβόλησε τον νεαρό και τον σκότωσε.

Το γεγονός αυτό είχε πυροδοτήσει τότε επεισόδια στη Μεσσήνη, με φόβο να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ Ρομά και κατοίκων της περιοχής. Ο 64χρονος προφυλακίστηκε, τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, με τη δίκη να επανέρχεται στο προσκήνιο, η ένταση ξεκίνησε να ανεβαίνει…

Μάλιστα, στη Μεσσηνία έκλεισε ο δρόμος του Ασπροχώματος, με τους Ρομά να σταματούν την κυκλοφορία και εκεί, ζητώντας με τη διαμαρτυρία τους να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα messinialive.gr, τελικά όλα εξελίχθηκαν ομαλά, με τον δρόμο να ανοίγει και πάλι γύρω στις 17:30, αφού είχε προηγηθεί εκτροπή από παράδρομους.