ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια μεταξύ κρατουμένων και καταστροφές στις φυλακές Βόλου

Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σημειώθηκε στις φυλακές Βόλου στη Χιλιαδού. Όπου φιλοξενείται διπλάσιος αριθμός κρατουμένων από τον προβλεπόμενο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα taxydromos.gr. Το περασμένο Σάββατο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα επεισόδιο. Που σημειώθηκε γύρω στις 8:30 το βράδυ. Το νέο επεισόδιο έληξε μέσα σε 30 λεπτά της ώρας, όμως οι καταστροφές που προκάλεσαν οι αλλοδαποί με την πρωτοφανή αγριότητά τους ήταν μεγάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν διασταυρώθηκαν δύο διαφορετικές ομάδες κρατουμένων, Σύρων και Αφγανών, στους διαδρόμους των φυλακών που βρίσκονται δίπλα από τους θαλάμους τηλεφώνων. Σε δευτερόλεπτα τα αίματα «άναψαν». Οι αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο και παράλληλα να προκαλούν καταστροφές με μανία. Έπεφταν πάνω στις πόρτες από τις εσωτερικές σκοπιές, έσπαγαν τις κάμερες ασφαλείας, κατέστρεφαν τα καλοριφέρ.

Τελικά, η ένταση αποκλιμακώθηκε το ίδιο γρήγορα, όσο εντελώς αιφνίδια είχε ξεκινήσει. Στο διάστημα μισής ώρας από την έναρξη της συμπλοκής, οι κρατούμενοι υπάκουσαν στις παραινέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών να επανέλθουν στην τάξη και να επέστρεφαν στα κελιά τους. Κανένας από τους νεαρούς κρατούμενους όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο επιπόλαιους. Ετσι δεν απαιτήθηκε να γίνει διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης κανένας από τους υπαλλήλους που επενέβησαν για να αποσοβηθεί η κατάσταση δεν τραυματίστηκε.