ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά την πτώση φοιτητή από παράθυρο

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ύστερα από την πτώση ενός 19χρονου φοιτητή από παράθυρο του τρίτου ορόφου του κτιρίου της Νομικής νωρίτερα το μεσημέρι. Η κατάσταση του 19χρονου κρίθηκε σταθερή ωστόσο έχει υποστεί αρκετά κατάγματα, μετέδωσε το thestival.gr. Κατά την οι ίδια πηγή, φοιτητές του ΑΠΘ κατήγγειλαν ότι ο νεαρός καθόταν στο περβάζι παραθύρου κατά τη διάρκεια διάλεξης, επειδή στην αίθουσα δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις. «Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ημουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα αρχικά αλλά μετά το αντιληφθήκαμε», δήλωσε στο voria.gr ένας φοιτητής.

Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του πανεπιστημίου από μερίδα φοιτητών. «Δε νιώθουν ούτε στις αίθουσες ασφαλείς» κατήγγειλε ομάδα φοιτητών. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, ο νεαρός άνδρας που τραυματίστηκε καθόταν δίπλα στο παράθυρο γιατί η αίθουσα του πανεπιστημίου ήταν γεμάτη

Στον απόηχο της κινητοποίησης αυτής ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.