ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισοδιακή σύλληψη στο Πήλιο: Καταδίωξη οδηγού που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

Επεισοδιακή σύλληψη βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία συνέβη χθες (19/8) το βράδυ στο Πήλιο, όταν ένας 33χρονος οδηγός αυτοκινήτου δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξή του. Ο νεαρός άνδρας κινούνταν επικίνδυνα με υψηλή ταχύτητα από το Νεοχώρι, πέρασε από το Προμύρι και κατέληξε στο σπίτι του στον Λαύκο, όπου οι αστυνομικοί τελικά τον συνέλαβαν.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο δράστης, που επέβαινε σε αυτοκίνητο, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, ενώ στη συνέχεια, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημά του και αφού εξήλθε από αυτό, προσπάθησε να διαφύγει. Εν τέλει, ο δράστης ακινητοποιήθηκε, αντιστεκόμενος σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό.

Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις λεπτές σύριγγες, από τις οποίες δύο κενές και μία χρησιμοποιημένη, ενώ επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στη ρεζέρβα του οχήματος και κατασχέθηκαν κομμάτια καλωδίων από χαλκό και διάφορα άλλα εξαρτήματα από χαλκό, συνολικού βάρους 20 κιλών περίπου, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.