ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέλαση του χιονιά! Σε ποιες περιοχές υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Στα λευκά έχουν αρχίσει να ντύνονται πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 

Από τις 7 το πρωί χιονίζει μέσα στην πόλη της Λάρισας με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές του νομού.

 

Στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας χιονίζει επίσης από τις πρωινές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

 

Με χιονοπτώσεις ξημέρωσε και στη Στερεά Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί χιονίζει ακόμη και μέσα στη Λαμία, ενώ πιο έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

 

Χιόνια πέφτουν και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

 

Χιονίζει από τα ξημερώματα και σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

 

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.