3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν σε δρόμους των Εξαρχείων λίγο πριν τις 20:30, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Νεαροί που εισήλθαν στην περιοχή μετά την πορεία δημιούργησαν οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμμάτων και δεν άργησε να ξεσπάσει ένταση με τις αστυνομικές διμοιρίες.

Η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε λίγο μετά τις τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (6/12) προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άνδρα της ασφάλειας και προκάλεσαν μικρές ζημιές στην μοτοσικλέτα του. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 7.000 συγκεντρωμένοι ενώ έχουν γίνει ήδη και 6 προσαγωγές.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ. Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου. Από τις 9 το πρωί, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Από το απόγευμα, χωρίς στάσεις διέρχονται οι συρμοί και από το μετρό Συντάγματος.

Θεσσαλονίκη: Bροχή από μολότοφ έξω από του Τουρκικό Προξενείο
Επεισόδια μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αστυνομικών δυνάμεων στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου.
Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας, άτομα που μετείχαν στην πορεία ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.