ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Τα επεισόδια προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξανδρου, λέει η μητέρα του

Την επιθυμία της να αποφευχθούν επεισόδια, καθώς προσβάλλουν τη μνήμη του γιου της, αλλά και την οικογένειά της, εκφράζει η μητέρα του Αλέξανδρου, κι ενώ συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία. Η Τζίνα Τσαλικιάν μιλά για τον Αλέξανδρο. Χαρακτηρίζει άδικη την απελευθέρωση του δολοφόνου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου και ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που έχω χάσει το παιδί μου», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV με τη Νίκη Λυμπεράκη, η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είπε ότι η δολοφονία του ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική και έχει αποκτήσει έναν «κοινωνικό συμβολισμό».

«Κάθε χρόνο γίνεται ένα μνημόσυνο για τον άδικο χαμό του. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εκφράζουν την οργή τους για ότι συνέβη. Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί πράο, φιλήσυχο κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας», πρόσθεσε.

Η κυρία Τσαλικιάν σημείωσε ότι «λόγοι υπεράσπισης επέβαλλαν στο να κατασκευαστεί μία εικόνα για τον Αλέξανδρο, διαφορετική από αυτή που πραγματικά ήταν το παιδί».

«Τη στιγμή που αποκλείστηκαν ψυχιατρικοί λόγοι στους δολοφόνους του, έπρεπε να κατασκευαστεί μια εικόνα Αλέξανδρου για να δημιουργήσει άλλοθι στους δολοφόνους του. Η σύζυγος του Κορκονέα μίλησε για παραβατικό παιδί με φάκελο στην ασφάλεια. Ο τότε συνήγορος του Κορκονέα μίλησε για επεισόδια που έγιναν σε αγώνα πόλο, που είχε πάει ο Αλέξανδρος. Το παιδί μου δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια όπως ειπώθηκε τότε», τόνισε.

«Προβάλλαμε το βίντεο στο δικαστήριο και φυσικά πουθενά δεν εμφανίζοταν το παιδί μου. Παρ ‘ολα αυτά στη μνήμη του κόσμου έχει αποτυπωθεί αυτή η εσφαλμένη εικόνα όπως και ο εξοστρακισμός της σφαίρας. Ήταν ευθεία βολή», και συνέχισε λέγοντας πως «είναι στο χαρακτήρα είμαι υπομονετική και ψύχραιμη. Μπορώ να διαχειρίζομαι όλα όσα συμβαίνουν με μία ηρεμία».