ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπιασαν στο Μενίδι τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ!

Συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας που ανατίναζε με εκρηκτικούς μηχανισμούς ΑΤΜ τραπεζών.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών με εκρηκτικά στην Αττική και την επαρχία, με την χρήση κλεμμένων αυτοκινήτων, υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής.

Στην αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της δράσης της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης (27.6.2019) σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν δυο Έλληνες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 19 και 31 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, δύο ακόμη άτομα, (40χρονος Έλληνας και 20χρονος αλλοδαπός), οι οποίοι αναζητούνται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε ΑΤΜ, καθώς και τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας συνεργάστηκε ε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.