ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση διάσωσης σε φαράγγι στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε στα Αστερούσια Όρη, στο Ηράκλειο όταν ένας 40χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον καταρράκτη Αμπά και εγκλωβίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, οι αρχές ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον άνδρα, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια δηλώνοντας ότι είχε πέσει μέσα στο φαράγγι και αδυνατούσε να μετακινηθεί.

Αμέσως ξεκίνησε μια απαιτητική επιχείρηση διάσωσης από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, που κινήθηκαν μέσα στη νύχτα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, η ομάδα διάσωσης κατάφερε τελικά να τον προσεγγίσει και να τον σταθεροποιήσει, ώστε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και να παραληφθεί από το ΕΚΑΒ.

Ο 40χρονος, ελληνικής καταγωγής, εντοπίστηκε αρκετές δεκάδες μέτρα κάτω από την κορυφή του καταρράκτη, σε κατάσταση επικοινωνίας αλλά τραυματισμένος στο πόδι και σε άλλα σημεία του σώματος από την πτώση.

Η μεταφορά του χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απαιτήθηκε ειδικός εξοπλισμός και πολύς χρόνος λόγω του απότομου και επικίνδυνου ανάγλυφου της περιοχής.