3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση «Πρωτοχρονιά»! Χωρίς κάλαντα αλλά με… «κλείδωμα», εφόδους και πρόστιμα!

Σαρωτικοί έλεγχοι στους δρόμους, αποτροπή συναθροίσεων, πάρτι και ρεβεγιόν σε σπίτια και νοικιασμένες βίλες, αλλά και καθολική απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 22:00, περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που μπήκε σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό από αυτό των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00.

Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

Ένα άλλο κομμάτι αφορά στις κρυφές χαρτοπαικτικές λέσχες που κάποιοι θα στήσουν καθώς το έθιμο της χαρτοπαιξίας είναι διαδεδομένο το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Και σήμερα, όπως τα Χριστούγεννα, δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για τα οικογενειακά τραπέζια με φίλους. Συγκεκριμένα, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ.