ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση εποχικών επιχειρήσεων

Άνοιξε το ΕΡΓΑΝΗ για αιτήσεις εποχικών επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας – Πώς κάνετε αίτηση
Από χτες, Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, μπορούν οι εποχικές επιχειρήσεις – εργοδότες να υποβάλλουν αίτηση για την πρόσληψη εργαζομένων μέσω του ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις –υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι επιχειρήσεις μπορούν μέσω της επιδότησης να προβούν σε νέες προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας κατ’ ελάχιστον ενός (1) μήνα και έως και έξι (6) μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση μέσω του ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Στην αίτηση αυτή δηλώνουν εκτός των άλλων ότι είναι εποχικές επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι, ύστερα από την έγκριση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών για ένταξη δυνητικά ωφελούμενων στο πρόγραμμα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους, οι επιχειρήσεις – εργοδότες, αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελούμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα.

Διαφορετικά, εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία, λογίζεται ως μη γενόμενη.