GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρατεύονται και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών για τον κορωνοϊό

Η οριακή κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας καλεί και επιβάλει να σπεύσει σε βοήθεια των δομών Υγείας ο στρατός. Μεταξύ άλλων μέτρων επιστρατεύτηκαν και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης! Κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το ΓΕΕΘΑ διέθεσε σπουδαστές και σπουδάστριες του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για γραμματειακή υποστήριξη στα Εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Παράλληλα με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφασίστηκε η επιχειρησιακή διάθεση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) εξ ολοκλήρου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από τις 16 Μαρτίου 2020, για την υγειονομική κάλυψη κρουσμάτων COVID-19.

Σε ότι αφορά τους δικαιούχους περίθαλψης το ΓΕΕΘΑ τους έχει ενημερώσει πως όσο το εν λόγω νοσοκομείο διατίθεται στο Ε.Σ.Υ., οι δικαιούχοι του θα καλύπτονται υγειονομικά από τα αντίστοιχα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) των ΕΔ, ανάλογα με τον Κλάδο προέλευσης του κάθε δικαιούχου.Σχετικά με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, που έχουν στα χέρια τους οι στρατιωτικοί η ορισθείσα μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων, τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες σε Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας (ΑΒΝ) των εν ενεργεία στρατιωτικών και των ασφαλισμένων στο ΥΠΕΘΑ, παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.