ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι όμηροι ναυτικοί από την Νιγηρία

Στην πατρίδα επιστρέφουν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από πειρατές στην Νιγηρία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι πέντε ναυτικοί θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, όπως και οι 3 αλλοδαποί, μέλη του ίδιου πληρώματος, απελευθερώθηκαν την Τετάρτη.

Στις 7 Ιανουαρίου είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» ο οποίος τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από πειρατές στο λιμάνι Limboh στο Καμερούν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μιλώντας σε δημοσιογράφους ευχαρίστησε την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την οικογένεια του και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος εκ των οποίων πέντε Έλληνες : τον 45χρονο πλοίαρχο, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών. Μαζί με αυτούς, απήχθησαν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Οι ναυτικοί μας, όπως και οι τρεις αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Νιγηρίας, και υποβλήθηκαν σε γενικές εξετάσεις.