3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά μήνες μετά την απαγωγή 23χρονου συνελήφθη ένας εκ των δραστών

Παριστάνοντας τους αστυνομικούς, δύο από τους δράστες εισέβαλαν στο σπίτι 23χρονου, περίπου στις 10 το βράδυ της 13ης Μαρτίου 2023. Προκειμένου να μην αναγνωριστούν, είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, τύπου full face.

Στο σπίτι βρισκόταν η πεθερά του 23χρονου, μπροστά στα μάτια της οποίας διαδραματίστηκαν όλα.

Στη συνέχεια τον επιβίβασαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι. Μέσα σε αυτό τους περίμεναν δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε ένα από τα τηλεφωνήματα που πραγματοποίησαν προς το κινητό του 23χρονου που είχε αφήσει πίσω, μίλησε ο ίδιος ο 23χρονος, ο οποίος ζήτησε από την πεθερά του στην άλλη άκρη της γραμμής να παραδώσει στους δράστες τα χρήματα που ζητούσαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκότωναν. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι οι δράστες είναι αλβανικής καταγωγής.

Τελικά, ύστερα από ένα 24ωρο, την επόμενη ημέρα, περίπου στις 20:25, οι δράστες τον ελευθέρωσαν στην περιοχή Τρεις Γέφυρες, στα Κάτω Πατήσια.

Ο ίδιος κάλεσε τηλεφωνικά από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Φυλής στο Ίλιον, στο κινητό του, για να ειδοποιήσει τους συγγενείς του. Έπειτα τον παρέλαβαν αστυνομικοί και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επτά μήνες μετά την απαγωγή οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού συνέλαβαν έναν εκ των δραστών, 36 ετών.

Όπως προέκυψε, οι τηλεφωνικές κλήσεις των δραστών πραγματοποιήθηκαν με απόκρυψη αριθμού, καθώς και από τηλεφωνική σύνδεση η οποία ανήκε σε ανύπαρκτο αλλοδαπό.