3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται χιονιάς που θα θυμίσει 1987! Δείτε τις προβλέψεις!

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από το Σάββατο και μετά αναμένεται βαρυχειμωνιά στη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για «χιονοκακοκαιρία που στην έναρξή της θυμίζει τον Μάρτιο του 1987».

Διαβάστε την πρόβλεψη

«Παρατηρώντας κάποιος τους Μετεωρολογικούς χάρτες έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987. Και τότε όπως και τώρα ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης συνδυάστηκε με χαμηλές πιέσεις προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου κατεβάζοντας πολικές αέριες μάζες προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη δημιουργώντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας το οποίο ενώ βάθαινε κατευθύνθηκε προς τη χώρα μας.

Η τότε εξέλιξη οδήγησε σε εγκλωβισμό του πολικού ψύχους για αρκετές ημέρες στην περιοχή μας γεγονός που οδήγησε σε μεγάλο αριθμό ημερών χιονόπτωσης όπως για παράδειγμα συνέβη και στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε αν θα εξελιχθεί στον ίδιο ή παρόμοιο βαθμό και αυτή η χιονοκακοκαιρία, παρόλα αυτά στην αρχή της μοιάζει να έχει κοινά στοιχεία και αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας θέσει σε μια γενικότερη επιφυλακή».